Alla inlägg under februari 2008

Av Carolina - 11 februari 2008 13:20

Halloj!

Har inte kunna skrivit på hela helgen beroende på att vi har flyttat till vårt underbara hus. Det är långt ifrån inflyttad å klar men det är på godväg, vi har sovit där i två nätter och det känns fortfarande som man sover hos någon annan. Men det försvinner med tiden.

Hästarna mår bra, Miko fick stå i lördags beroende på flytt samt 75 års fest och igår red jag i ca 5 min på stallplan. Han e så duktig den där lilla pärlan så man blir alldeles tårögd.

Red på barnan i torsdags och tränade lite galopp bommar och det gick som på räls..Han var extremt duktig. På fredan så tog vi en långrunda på lite mer en 1 timme, och det verkade som han förstått att det inte blir bättre av att kämpa emot (efter förra gångens "pers") så vi hade det jätte mysigt.

Idag så ska jag försöka hinna rida en snabbis på barnan, men vet dock inte om jag hinner. Ska hem till ett par som får en direkt importerat friseer sto till sig idag. och hon är dräckig.. Så ska kolla lite på henne. och sen givetvis fortsätta att packa upp lite grejjor. Men jag mockade imorse innan jag åkte till jobbet, för att tjäna in lite tid ikväll så att jag ska kunna göra något med min lilla buse. Nej nu måste jag fortsätta jobba så ska jag försöka hinna med att skriva lite imorgon oxå.


//Carro

Lägger in en bild på Miko ifrån Riksutställningen när matte får springa för fulla muggar!

Av Carolina - 8 februari 2008 08:45

Japp nu har jag varit sjuk i några dagar, därav så har jag inte skrivit.

Ok, ni vet ju att jag bråkade lite med miko vid en uteritt. Dagen efter det så var jag tvungen att ta lite hösilage ifrån hagen, beroende på att vårt hö tagit slut (dålig sommar förra året). Dock är det väääladans lerigt tyvärr i vinterhagen. Så jag kom på en briljant idé, det var att jag skulle hoppa upp på Miko i hagen och sen fick han bära över mig till silaget. Ropade på Miko och han kom så glatt till mig, hoppade upp och styrde kosan mot silaget. Och det gick ju bara såå bra, hoppade ner och började fylla säcken med silage och min underbara häst står o väntar på mig. Så jag hoppar upp rider till grinden och ropar på mamma och hon kommer o hämtar säcken och så ger hon tillbaka den till mig och jag rider och fyller på den en gång till och han står snällt o väntar. När jag skulle hoppa upp andra gången så gör han det bästa som jag nästan någonsin varit med om, han lägger sitt huvud i hela min famn, där står vi och kramas han och jag och bad om ursäkt till varann.. Han är väl bara en KLIPPA!!! Det är de ända jag har ridit på två dagar beroende på att jag varit/är sjuk. Men igår kände jag mig tvungen att faktiskt rida. Såg att vår ridbarna var torr, så jag testade att rida över bommar och det gick ju lysande. Idag så verkar solen skina på oss, så om jag mår lite bättre fram åt eftermiddagen så tar jag nog en tur ut med gubben min..

Måste oxå bara berätta om imorse när jag släppte ut hästarna. Så vill då inte mina två gå ut i hagen. Började då med att ta ut vår nordsvensk och inackorderingen som är en frieeser. Sen så tar jag Nischka för Miko stod fortfarande o åt. Nischka vill förståss inte gå in i den geggiga hagen, så jag börjar med att ta en kort prommenad med henne. Sen så lekte vi lite på stallplan och hon e så otroligt tjock. Helt underbart att se. Kännde en rejäl spark imorse oxå, då tänkte jag att den där lilla parveln där inne kommer inte bli lätt att hanskas med..haha. För att återgå till det jag började berätta så gick hon vackert in i hagen efter lite lek. Så oxå Miko. Nej nu ska jag försöka vila lite så jag orkar göra något idag kanske.


På återseende

Hej svejs


Nischka förra vintern

Av Carolina - 5 februari 2008 14:42

Ville bara skriva att jag mår mkt bättre nu! Miko hatar inte alls mig, haha..

Var nere på lunchen och ville få bort mitt dåliga samvete och han kom glatt fram till mig.. Så då blev jag mkt nöjdare. Ska rida ut en liten kort sväng i mörkret ikväll oxå, efter jobbet.. Innan jag åker till huset för att fortsätta spackla och tapetsera.. Ville bara skriva av mig detta. Så ni inte trott att jag gått å hängt mig el liknande. Nej ursch...

Så nu måste jag fortsätta att jobba.

Men vi hörs imorgon..


Kram Kram

Carro o hästarna

Av Carolina - 5 februari 2008 08:36

Jag mår så otroligt dåligt. Känner mig som världens uslaste hästägare/ryttare! Var o red en liten tur på Miko igår kväll, bara en liten för att han inte har gått så mycket förra veckan! Och det blev till den största mardrömmen eller inte riktigt men jag känner mig riktigt usel. Det började jätte bra o jätte mysigt. Men sen så börjar man galoppera och då blir det till den största dragkampen i livet. För han vill bara galoppera så fort som möjligt, och jag är inte den som är den, men jag vill inte bara rusa fram när jag inte bestämt det.. Utan det får vara en relativ fri galopp. Men det blir det riktigt aldrig när vi rider ut.. För att Miko vill galoppera såååå fort. Sen så gjorde han så att han hängde på bettet. Så han kände inte när jag tog tag i honom lite heller inte när jag försökte svänga med ena tygeln. Så följden blir den att jag får ta tag riktigt ordentligt, eftersom han inte lyssnar. Och han lär sig inte första gången utan det måste bli ca ja hela vägen man galopperar. Men visst detta är ju självklart att man kanske måste göra, men känner mig så dålig, för jag hatar att äns ta i munnen på honom. Behöver nästan aldrig göra det när vi rider på barna. Men sen kan ja tycka att jag var lite väl hård emot honom då när jag hade fått stannat å börja om, för jag släppte inte trycket plus att jag arbetade med benen så att han fick gå som en fiolsträng.. och det är inte riktigt skysst tycker jag. Så jag känner mig totalt usel, har sånt dåligt samvete. Så jag hoppas att han inte hatar mig. Men vi avslutade riktigt bra. Hade jätte långa tyglar, körde ökad trav och gick över till galopp och kunde fotfarade ha jätte lösa tyglar, och detta var PÅVÄG HEM, alltså väldigt nära hem. Och det gick kanon, och då tänker jag att han kanske ändå fattade något. Aja ska rida ikväll igen och då ska jag absolut inte vara så här orättvis. Kanske till o med hoppar över ridningen och bara låter honom leka lite på barnan. Gud alltså vad jag känner mig usel. Hmm men men, det är inget jag kan ta tillbaka nu, utan jag kan bara bli bättre och inte göra samma misstag en gång till.

Lägger ut en bild på Miko när han ligger o vilar!



Av Carolina - 4 februari 2008 13:14

För första gången någonsin så kommer det bli ett distriktsmästerskap som kommer att ägarum den 5-6 April i Norrköping.

Detta kommer att bli min o Mikos första tävling på säsången.. Gud så kul.. Nu har oxå proppen kommit ut, så jag ska hem o tänka igenom idag.. Så får vi se vad det blir av för klasser.. Men tycker att det är så svårt att avgöra detta nu, eftersom man inte vet hur han kommer att gå i vår.. Men men vi får se.. Ska hem o tänka samt hinna åka till ridhuset ett antal gånger innan jag bestämmer mig för vilka klasser det blir.

Helst av allt vill man ju tävla alla, Miko är ju en allround häst, så jag kan ju tävla allt med honom, både roligt o lite jobbigt, beroende just på att man vill tävla alla klasser =) haha.

Tänkte bara skriva detta så att ni vet lite vad som händer på tävlingsfronten.


//Carro & Miko


Miko på RM (väldans trött)

Av Carolina - 4 februari 2008 11:41

Ja, jag har otroligt mycket att göra nu när man har blivit husägare och allt.

Vi håller på att flyttar en vägg och det tar ju sån tid.. Så jag har inte hunnit rida alls mycket.. Så jag har lite ångest nu faktiskt.. För vi ska ju åka på clinic i mitten på mars och jag vill att miko ska vara i topp kondis, tar ju lite på krafterna detta. Så som sagt så har jag lite ångest ang detta, känner mig liksom lite stressad.. Vill åka iväg o träna i ridhuset som jag inte har gjort under hela vintern.. Men men, så är det väl att vara husägare.. haha..

Nej men så fort vi får väggen klar som kommer bli nu i veckan så kan vi flytta in och då kommer allt att bli som vanligt igen och jag kommer kunna köra igång ordentligt och inte rida på stallplan precis innan hästarna ska in, i en volt som är ca 5*5 nästintill.. Känns som att det sliter lite på leder och annat.. Alla försöker intalla mig att han har en sån bra kondis och att jag kommer kunna vara väl förberedd innan clinicen, men man blir ju lite nervös, vill att han ska sköta sig och inte vara en vildhäst.. haha om ni förstår.. Varför jag heller inte har kunna skrivit något i helgen är för att min dator ligger nerpackad i en kartong.. Så jag har bara tillgång till min mor o fars usla dator, så då väntar jag nästan hellre tills vardagarna när jag sitter framför en dator.

Ett tag så var jag lite nervös över fölet i Nischkas mage, att det var dött.. Hade nämligen inte kännt några sparkar på ett tag.. Tills igår då det sparkade hej vilt inne i den jätte lika magen.. haha.. Det är så underbart..

Idag är det helt underbart väder här i Norrtälje, solen skiner och jag sitter inne på ett kontor, framför datorn hela dan, från kl 8:00-17:00.. Hur tror ni det känns.. Så började jag fundera på att kanske hinna rida på lunchen, men hatar att stressa när jag rider, då blir det aldrig riktigt bra och miko känner detta på mig och då märker man att han blir lite ledsen på mig. Så jag får väl ta o rida i mörkret som vanligt.. Ska rida ut idag tänkte jag, det är dock lite halt och hårt. Helst av allt så skulle jag vilja till ridhuset, men idag känns det som att jag inte kommer att hinna det heller. Får ta o diskutera detta hemma vad jag ska göra, varför jag måste fråga är för att jag måste veta hur mycket vi ska göra i huset idag. Men antar att jag kommer att få rida ut i mörkret.. Men det är ganska mysigt det me.. 

Känns som att jag skriver hej vilt, att det blir lite luddigt men är så otrolit trött o känns som att hjärnan inte riktigt är med idag. (mer än vanligt) haha.

Nej nu ska jag åka hem på lunch, så ska jag skriva lite mer senare kanske eller så får det bli imorgon.


Lägger ut en bild på Miko när han är extra glad, så som han brukar se ut =)

Ovido - Quiz & Flashcards