Alla inlägg den 20 februari 2008

Av Carolina - 20 februari 2008 09:41

Igår så red jag ut med Miko i ca 40 min, sambon följde med joggandes vid sidan.. Riktigt kul faktiskt. Miko stod i Måndags och det märktes på honom. Först va han kanon duktig travade snällt brevid Christian, men sen så blev det som en tävling eller liknande för Miko så han försökte gasa hela tiden.. Försökte träna/göra liknande med honom som jag gjort den senaste veckan när han har försökt gasa, det jag gör är att jag börjar om från början, saktar ner till skritt, går över till trav och sen galopp. När jag känner att han börjar gasa, går jag ner till antingen skritt eller trav.. Detta har fungerat riktigt bra förra veckan. Men det hjälpte liksom inte igår, men som sagt det märktes att han stod i Måndags! Men sen emot slutet av ritten så kom jag på att jag bara ska vänta ut honom, att jag håller upp händerna så får han hålla på bäst han vill, och tillslut så gav han sig och galopperade jätte fint och travade jätte fint. Tycker att det är så jobbigt när det ska behöva bli tjaffs emellan oss. Men som tur va så gick det bra på slutet och det är nästan huvudsaken att man liksom inte "bråkar" när man slutar.

Miko är en riktigt rolig parv, för han är aldrig densamma. Ena veckan så är han på ett sätt och andra veckan är han på ett helt annat sätt.. Jag tror att  han är så för att han vill ändra min ridning. Alltså på ett bra sätt. Han vill inte att vi ska rida lika som vi alltid gör utan han vill att vi ska skifta på ridrutinerna så att man inte tränar samma saker om och om igen. Miko kan tycka att det kan bli ganska tråkigt då och även jag, det är nog därför vi passar så bra tillsammans. haha..

Ikväll så tänkte jag rida ut igen bara för att se om han lärt sig något eller om jag oxå har lärt mig något efter gårdagens små tjafs. Men det tror jag nog. För han var så gosig emot mig när jag stod o borstade på honom. Nästan som att han sa förlåt. Han är så otroligt underbar denna lilla kravat så man kan inte vara arg på honom, kanske bara irriterad för stunden, men det går lika fort över. Egentligen så ska jag rida på barnan idag och sen rida ut på fredag eftersom jag tänkt åka till ridhuset på lördagen. Men jag får nog lägga om strategin lite, kanske ska leka med honom på fredagen och sen åka till ridhuset på lördagen! Det tror jag nog att vi kör på.

Börjar närma sig till clinicen oxå, det ska bli så kul att äntligen få träna för någon som kan ge en lite tipps och säga vad man gör fel eller till o med rätt. Eftersom jag inte ridit för någon sen oktober senast så känns det som att det kan behövas nu!! Men måste bara oxå skriva att jag tycker att Miko har mognat någe oerhört bara över vintern, han har blivit så mycket lugnare i sättet (dock inte när vi galopperar ute, då är han som ett barn igen). Han kan arbeta så mycket bättre utan att stressa upp sig som han kunde göra förut. Men dock så har vi ju inte kommit ut på tävlingsbarnona än så vi får väl se. Hemma är han ju iaf som ett underbarn.


Det slog mig igår kväll innan insläppet att det var ca 6 månader sen jag raspade tänderna på Miko, så jag kände på dem och mycket riktigt så hade han något vassa kindtänder så jag ska ringa vet och be henne komma ut och raspa dem igen. Det är så mycket att tänka på med dessa underbara djur. Inte nog med alla vaccinationer till Nischka osv osv. Det ska vara massage, tänder, hovslagare etc. Men samtidigt när man håller på med dom i stallet så är dom det bästa man har när man tänker efter. DOM ÄR MITT LIV & JAG SKULLE ALDRIG KLARA MIG UTAN DEM!!!


Tack för mig idag, på återseende imorgon för mer info.


Lägger ut en bild på Miko när han var en bäbis och han ser lika busig ut nu som då!

Ovido - Quiz & Flashcards