Alla inlägg den 22 februari 2008

Av Carolina - 22 februari 2008 08:21

Hann inte skriva något igår, hade så mycket att göra. Men det är ju som vanligt!

Ska väl skriva lite hur det gick i onsdags när jag red ut. Jag red i 1h, först kände jag inte så mycket för att rida ut för det var mörkt och kallt, ni vet ju hur det är. Kände för att göra något på barnan tex leka lite med honom, för det tycker vi är så kul. Men sen kände jag det att jag inte ska låte kylan och mörkret förstöra mina planer, och jag var väldigt intresserad av hur han skulle gå med tanke på hur han gick i tisdags. Därav så red jag ut och Miko blev mycket glad över valet. För han skrittade iväg med spettsade öron (vilket han iof alltid har) och med stora steg. Jag var så GLAD att jag valt detta alltenativ, för det kändes verkligen bra när man väl kom ut. När jag hade skrittat igång honom så började jag trava och han kändes då väldigt bra, han var lugn tog lugna travsteg, det kändes verkligen bra. När jag kom in på den vägen där det inte kommer några bilar så började jag galoppera, och körde samma sak som jag gjorde förra veckan att jag tog lite kortare sträckor galopp så att han aldrig hann tänka i de snabba barnona. Och det gick riktigt, riktigt bra faktiskt.Tänkte att vi skulle ta "mellan rundan" som egentligen brukar ta ca 30 min, men när jag skulle svänga in på den vägen så ville inte Miko det utan han ville fortsätta. Och eftersom han var så otroligt duktig och snäll så var det en självklarhet för mig att vi skulle ta den lite längre veritionen. Mitt i allt så mötte jag min faster och hennes häst, hon hade åkt med sin transport för att rida på dessa grusvägar. Måste bara medje att jag har en sån otrolig tur med "mina" vägar. För det första så är dom så otroligt många, så man kan välja olika rundor. För det andra så kommer det aldrig några bilar, utan bara hund/häst människor och när det väl är snö även såna som åker skidor. Men dom är otroligt bra iaf. För att återgå, så jag beslutade mig för att korta ner rundan nu eftersom jag mötte min faster, och så följde jag med henne till hennes transport och så stod vi självklart och babblade.. Men det var jätte jätte kul, att möta henne där i mörkret på samma väg även fast hon har sin häst ca 1 mil ifrån mig. Men för att inte Miko skulle kylas ner alldeles för mycket så fortsätte jag min ritt på väg hem. Fortsatte att trava samt galopperade liten bit till och det gick alldeles utomordentligt bra. Både jag och Miko var otroligt nöjda efter denna underbara uteritt i mörkret. Kände på Miko att han var jätte nöjd över sig själv, och det är det man vill känna när man är hästägare/ryttare efter att man har ridit. Dom ska vara glada och possetiva och tycka att dom har gjort ett kanon arbete. Iof tycker Miko att han är bäst jämt för det har ju jag sagt till honom.. haha..

Igår så fick Miko vila, jag mådde lite halvkrassligt och var jätte trött så jag kände att det var bäst för honom att jag inte red. Men vi lekte lite på stallplan innna han gick in. Han fick visa mig alla sina konster och det gjorde han mer än gärna. Idag så tänkte jag träna lite på barnan, det blåser så otroligt mycket ute så jag vågar inte rida ut heller. Men som sagt det jag har redan planerat att rida på barnan eftersom ridhuset blev uppsjutet tills på söndag. Jag ska då rida tillsammans med min kollega. Hon har ett JÄTTE stort halvblod som hon då tränar dressyr på, han är dock bara 4 år, om jag inte missminner mig. Det ska bli riktigt kul, att få lite sällis.

Aja nu ska jag återgå till det jätte roliga arbetet så ska jag försöka skriva lite imorgon om jag hinner. Ska ju jobba då oxå!!


//Carro


Lägger ut en halvkrasslig bild på mig och Miko från SM 06.

Är tagen utav Jukka

Ovido - Quiz & Flashcards