Alla inlägg den 18 februari 2008

Av Carolina - 18 februari 2008 13:53

Jag har inte kunna skrivit under hela helgen, har haft så otroligt mycket att göra, varit på årsmöte, ridit andras hästar etc etc.

Så nu har jag äntligen tid att sätta mig ner och skriva.

Eftersom det har varit så otroligt mkt att göra så har jag inte hunnit att packa upp någoting i huset. Men jag har lagt ner hela helgen åt HÄSTAR, vilket är underbart.. Skulle kunna sitta nästintill 24 tim om dygnet bara för att få umgås med dem. Men iof är det inte så kul när det är massa minusgrader. Aja nu ska jag berätta hur min helg var!

I lördags så fick jag hoppa in och jobba i ett arbete som jag hade direkt när jag gick ut gymnasiet, brukar få hjälpa till varannan lördag bara för att dom inte vill släppa mig. Slutade kl 15 så det var bara järnet hem eftersom jag skulle vara på årsmötet kl 19.. Så jag snabbade mig hem och böt snabbt om för att hinna rida en lite längre runde med Miko, vilket slutade i ca 1 1/2 timme till och med lite mer, och vi hade det så mysigt.. Visserligen var det väldans hårt i marken så det blidde mest skritt.. Men en hel del trav o galopp kunde vi lägga in oxå..(tyckte iaf Miko).

Sedan åkte jag fort iväg till årsmötet efter att ha piffat till mig lite..

Söndagen så fick jag lite sovmorgon för min underbara mamma som alltid ställer upp på mig tog hästarna på morgonen. Så jag vaknade upp med soligt väder och en massa pluss grader. Hur underbart är det inte. Så man fick en massa med vårkänslor. Började med att åka ner till stallet och höll på massa med Nischka, tog massa med underbara bilder på henne och hennes tjocka mage. Kommer att lägga ut dem här så får ni se. Sen så red jag miko på barnan, den hade mjuknat upp så man kunde rida där utan problem. Tränade bommar och några byten på diagonalen samt på mitten av barnan. Det gick väldigt bra. Han verkade dock lite trött så det blev ett ridpass på ca 45 min. Men han va som vanligt en ÄNGEL att rida. Sen så hade jag lovat att jag skulle åka iväg och rida en tjejs häst, hon ville se om den kunde bli en westernhäst. (förklarad för henne att det kan alla hästar bli, man måste bara lära sig sjäv och självklart hästen oxå.. precis som alla andra ridgrenar) Detta är då en gigantisk travar nordis med ett underbart temprament. Och självklart så var han jätte duktig för att få nya komandon och ett nytt sätt att gå på. Dom har ridit lite dressyr på honom samt att han är en skogs häst.. Men ni vet ju själva eller ni kanske hör själva en gigantisk travar nordis som en dressyr häst. Det är något som inte klingar riktigt.. haha... Nej nu va jag elak.. Men men han var jätte duktig och ryttaren/ägaren var jätte nöjd och hon ville att jag skulle komma tillbaka och fortsätta att hjälpa henne..

Men idag så ska hästarna få stå, kanske går en kort prommenad med dem innan de går in, bara för att dom ska få se lite mer än bara hagen. Själv måste jag ta igen helgens jobb som jag inte gjorde, alltså fortsätta att packa upp lite grejjor...

Så nu ska jag fotsätta att arbeta lite.


På återseende!


Nischka förra kladdiga hösten


Ovido - Quiz & Flashcards